fredag 26 juni 2009

Sawyer på Boan har fått...

...de 4 söta ungarna.

...Sawyer och Tom med ungarna...

.

Mamma Sawyer, med sina söta ungarna på Boan.

För några veckor sen jag träffade svanen, som jag matade henne.... Vi döpte henne till "Sawyer på Boan", då hon var riktigt stor än normalt - nu är det tiden hon har fått 4 ungarna! Idag möte jag upp Sawyer och Tom som är pappan som skyddar sin familj på Boan. Det var en härlig morgon att se de söta 4 ungarna simmar runt med sin mamma och pappa och sedan for de iväg mot sydöst, mot Åkerviksand. Jag hade tänkt döpa ungarna efter Disney figurera, men visste inte vilken kön de har nu. Man kan se skillnaden när det gäller hona och hane som vuxen.

måndag 15 juni 2009

Leksand

Lars Åke Wikström "Låw", den avgående den efter 17 år som ordfördande för Sveriges Dövas Riksförbund fick den 24:e Kruthmedjal priset för hans mångåriga fina insatser för döva och teckenspråket.

Teckenlådan gänget på scenen.




Teamet "Teckenlådan" var på plats.
Den busiga hunden Busan var allas barns vänner.

Teckenlådans "Busan" fick en Guldtecken nr 17 på sin öra!


SDR KONGRESS I LEKSAND, på Ejerdahls Arena

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mycket har hänt under de senaste tiden då jag har varit i Leksand, en av de vackraste ställe vid Siljan sjön. Ni undrar säkert vad jag gjorde i Leksand?! Det kan jag berätta gärna. Där jag haft 4 långa SDR Kongress dagarna, det varit intensiv, man satt, lyssnade, har rösträtt och även blev det också underhållning, m.m och samt då Kruth cereomin, dvs guldtecken och internatonal award som var en fin upplevelse att se på. Det var jättetrevligt träffa lite nya folk och förstås mina vänner vid middagarna på Västanvik. Tack för intensiv helg!

måndag 8 juni 2009

Nationaldagen


Denna kak-muffins form har jag gjort efter svensk tidning "Scrapbooking, m.m " och gett den födelsedagsgåva till morfar som fyllde år på nationaldagen den 6 juni. Jag tyckte den blev gullig present och det kändes jag tyckte det var kul göra något annorlunda.

måndag 1 juni 2009

Kusiner vitaminer...

Ja, det var en gång länge sen då kusiner vitaminer satt tillsammans...