torsdag 31 december 2009

Årets sista blogg

När jag var i Koh Samui, Thailand vid nyårsafton år 2007 mot 2008 var en dröm att få upp en svävande lykta och att se den flyga iväg upp till himlen långt bort. Idag är jag inte mycket till raketer och fyrverkingar så jag kommer alltid gärna köpa thailändskas svävande lyktor framöver, och det hoppas jag på till nästa år. Även jag skulle bli glad om ni bryr om rädda djur, tex. hundar och katter som lider av oväsen ljud vid nyårs! Hoppas de andra kan välkomna in dom på ett skonsam sätt till det nya året!

De thailändska lyktorna är ett mer skonsamt alternativ för miljön och inte lika farliga att använda som raketer.

Jag hoppas det blir en mycket givande år 2010 för oss allihopa - tex, arbete, kärleken och fritiden, och mera.
Och nu så önskar jag Er en riktig Gott Nytt År och God fortsättning på det nya året 2010!

Kram Emma

onsdag 30 december 2009

Några nya....




... LO:er! Äntligen nu efter ett bra tag sen jag scrappade sist, eller hur? Bilderna är nytagna från julen -09 så det var kul att pyssla om medan är man hemma och sjuk då. Jag blev då pysselsugen innan nyårs. Jag hade fått scrappbookings papper i julklapp av en av kusin, och de var fina mönster och det var något nytt jag har scrappat nu ;-)

God fortsättning på Er!

Julhelgen



Jag har tänkt berätta lite om julhelgen som har varit trevligt. Jag firade med 23 personer tillsammans och då det var mysig jul... Mina kusiners barn frågade hela tiden när kommer tomten? Dom väntade tålmodigt länge på jultomten som kom till slut. Allt gick bra annars, när vi skulle hem såg jag en liten rådjur på vägen hem :) Två dagar senare, då det blev mindre kul från julen att 6 personer av oss som firade ihop blev sjuka under helgen - några sympton är kräksjukan, magsjuka och feber... dom mår bättre nu, så skönt.

Och jag är en av dem, så jag fick huvudvärk, illamående och feber i några dagar och det var inte så trevligt alls. Ingen visste varför... Man hade gärnat gå ut som alla andra gör eller hur? Men det är så ibland när man blir sjuk och jag kan inget att göra åt. Men just nu mår jag bättre men en bit kvar ändå, förhoppningvis feber fritt efter ha varit hemma tre dagar :( - så jag hoppas jag kan orka vara med på nyårsaftonen ;)

Det ska bli skönt att återfå kraften tillbaka snart igen och bli frisk igen - längtar efter tillbaka till vardagen, praktiken och livet efter nyårs...
Önskar alla mina bloggläsare en
riktig Gott Nytt År och God fortsättning på det nya året 2010!!

tisdag 29 december 2009

Från den vintriga dagen...

Stora barn som kastar snö på varandra.
Em & Nina


Se sylten "Akta Barn" då fanns "små" fåglarna på plats...

Hittade en gran under snön där hängde en julnäcke! Vad vackert!




Jag, min syster och min far var ute en sväng
på julafton och hittade massa fina och roliga saker därute att fotografera.
Se det som en live från den vintriga dagen.

måndag 28 december 2009

En klipp ur Skönheten & Odjuret



Jag vill gärna visa er en kort klipp som jag har gjort. Den är en av de finaste avsnitt som jag tycker om. Avsnitten heter "Dead of winter", säsong 2 men kallas Vinterfest, och då de inleds festen i en av New Yorks's 80 talets tunnlarna som jag har tidigare nämnt om Tv-serien "Skönheten & Odjuret". Sedan finns det massor klipp i Youtube att titta på också.

Roy Dotrice som spelar Father Jacob Wells som leder ingivningen, sedan håller Vincent och Mary tal och återigen till Jacob igen och folket i tunneln. Jag har ingen ljud i denna klipp - bara textad svensk version.

söndag 6 december 2009

Stranden














































Det har varit lite ljusare i Sundsvall och vädert var inte i toppklass men tyckte det såg mysigt ut på stranden Hamnsbådarna.