söndag 21 februari 2010

Solnedgång, himlen & moln

Mörka moln under solen som dras iväg långt bort...

När det blåste kom då vita snö i luften framför kameran
som jag försökte ta en närbild på den.

Foto & redigering: Emblafoto

Tulpan ♥


Skötselråd; Tulpanen är en tacksam snittblomma som kan glädja oss i ca 5 – 7 dagar. På den här sidan får du det bästa rådet hur din bukett med tulpaner håller sig under den tiden.

torsdag 18 februari 2010

Photograph by Hannadi El Assir




För en gångs skull är det roligt att bli fotograf av Hannadi El Assir, och vi fann att vi hade samma intressen är: Fotograf. Jag blev rktigt nöjd av hennes bilder. Vi tog en promenad tillsammans på Norra Berget och fotade vackra naturen under en eftermiddag i denna vecka, då var en kall och frostig dag också :)

Foto: Hannadi El Assir
Redgering: Emma Thelberg

tisdag 16 februari 2010

Frostig dag

Orginal

Här visar det ett par bilder på närbild på istapparna som jag fotat. Ena nedan jag har photoshopat. Bilden togs när jag tog en promenad med en ny fotografkompis på Norra Berget.

måndag 15 februari 2010

Längdskidåkning



På allas hjärtans dag for jag ut på skidtur med min pappa. Solen skiner och det var perfekt väder också. Och mamma hade lånat med sig kameran. Det var länge sen också sist då jag åkte längdskidor var nog ett år sedan sist. Hoppas på fler turer men det tycks komma mera snö i veckan enligt yr.no, så jag har fått nog av snöfall nu eftersom vi har mycket snö ändå! Vill gärna våren ska titta ut nu för det är snart mars-månad, cikra om 2 veckor kvar :)

Snö och rimfrost

Rimfrostat i trästammarna.

Rimfrost bildar snöflingeliknande mönster på ytor.


Det ser ut som man hamnar i Mars på andra sidan av klotet.






All photos is copyright to emblafoto

söndag 7 februari 2010

Makeover á la kök

Före och efter tapetsering i min kök, nu ja är man klara med renoveringen och allt, skönt :D . Men det fattas lite prylarna på plats men det kommer senare...ska fixa lite tavlor också senare. Mina motiv som ugglor och ekorre finns på den vita hyllan. Jag väldigt nöjd med resultatet med köket också. Tack till mina föräldrar som har hjälpt till för det mesta dels i lägenheten så det går fort att fixa allt om man har fått hjälp också. Nu ska jag softa ikväll och kolla på Damernas detektivbyrå snart. Ha en fortsatt bra vecka alla bloggläsare!

before makeover
after makeover
Grått i lite mörkare nyans.

Nu är det lite vårkänsla!




Idag var det 5, 4 plus grader i min balkong, det var härligt. Solen skiner och då känns det lite vårkänsla! Men mycket snö kvar ändå tydligen man fått en sådan vårkänsla på gång i Norrlandskusten. Har varit i stugan och skottade en del av massa snö där.
Någon frågade vad är det för punkten i mitten av solnedgången, i det förra inlägget och jag skulle tro det är licens i kameran som gör dom på något speciellt sätt eller så de är känsliga vid sol, trots redigering till sol-anpassning i kameran...