tisdag 19 januari 2010

Damernas detektivbyrå


HBO's No. 1 Ladies' Detective Agency

Feelgood-drama i annorlunda miljö som jag varmt rekommendera om den nya TV-serien som visas på SVT på söndagarna. Tv-serien baserad på Alexander McCall Smiths kritikerrosade romaner om Damernas Detektivbyrå. Hans berättelser om den kvinnliga privatdetektiven Precious Ramotswe har fängslat miljontals läsare världen över och serien har blivit en stor succé i såväl Storbritannien som i USA.

Som liten flicka blev Precious alltid uppmuntrad att följa sina drömmar. När hennes far senare dör och efterlämnar ett stort arv tar hon chansen att förverkliga sin dröm och startar en detektivbyrå. Därmed blir hon landets första kvinnliga privatdetektiv.

Precious är en viljestark, omtänksam och målmedveten dam med en enastående iakttagelseförmåga. Hon ger sig ut på spaningsuppdrag helt obeväpnad, övertygad om att hennes kvinnliga intuition ska leda henne rätt. Med hjälp av sin excentriska sekreterare Mma Grace Makutsi och beundraren Mr JLB Matekoni tar hon sig an fall som otrohet, stöld, försäkringsbedrägerier och mystiska försvinnanden.

Hela serien är inspelad i Botswanas huvudstad Gaborone och ger en gemytlig bild av landet, dess invånare och den storslagna naturen!

Kort klipp om TV-serien finns nedan:


1 kommentar:

Britt sa...

Den brukar jag se jag tycker den är mysig serie. Jättefin blogg du har ändrat. Kram..